Menu

Trein

Fuseta heeft een eigen treinstation. Dit kleine station ligt net buiten het dorp op slechts 200 meter van Villa Laguna. Dat is handig maar vooral ook leuk omdat u per trein de meeste steden tussen Lagos en Vila Real de Santo Antonió kunt bezoeken. Een groot deel van de Algarve ligt hiermee binnen handbereik, ook als u niet beschikt over een auto.
De trein is ook prima geschikt als vervoermiddel voor uw wandel- of fietstochten omdat u eenvoudig verschillende trajecten kunt fietsen of wandelen en het begin- en eindpunt niet hetzelfde hoeven te zijn. De fiets mag gratis mee!

Er gaan ongeveer 10 treinen per dag vanaf Fuseta, beide richtingen uit. Kaartjes zijn erg goedkoop en koopt u aan het loket in het station of in de trein zelf.

Train station Fuseta-Moncarapacho Train station Fuseta-Moncarapacho Train station Tavira-Porta Nova Train station Faro

Het station van Faro ligt midden in het centrum, op ca. 300 meter van de oude stad. Vanaf hier kunt u de trein naar Lissabon nemen. Met de intercity bedraagt de reistijd 3 uur en 10 minuten. Als u vanaf het vliegveld per trein naar Villa Laguna wilt, moet u eerst een bus (ca. 20 minuten) of taxi (ca. € 10,-) nemen naar het station van Faro. Van daaruit bent u per trein in ca. 20 minuten in Fuseta.

Klik hier voor meer informatie over de prijzen en dienstregelingen.