Menu

Stranden

De Oost Algarve heeft kilometerslange, prachtige, brede zandstranden. Bijzonder is dat het beschermd natuurgebied Ria Formosa voor deze stranden ligt en dat men in een aantal gevallen een watertaxi of ferry nodig heeft om het strand te bereiken. Zelfs in de zomer is er meer dan voldoende ruimte op het strand en is er altijd wel een rustig plekje te vinden. De stranden bij de badplaatsen zijn voorzien van alle faciliteiten zoals parasols, ligbedden, toiletten en strandtentjes. In de zomer zijn er op een aantal plaatsen mogelijkheden voor watersportactiviteiten. Het prachtige strand van Fuseta is per ferry en watertaxi bereikbaar. Ook is er nog een strandje aan de lagunen wat direct bereikbaar is vanuit het dorp.
Ongeveer 7 km. buiten Fuseta ligt het strand Praia do Barril. Om dit strand te bereiken moet men ca. 2 km. door de lagunes van de Ria Formosa lopen over een stenen pad wat op zich al de moeite waard is. Er rijdt ook een speciaal treintje van en naar het strand.

Praia do Barril Praia do Barril Ferry Ilha da Tavira Fuseta Beach

Het is natuurlijk ook de moeite waard om de stranden in de West Algarve te bezoeken. Leuk om te combineren met een boottochtje zodat u de rotsachtige kust en de grotten kunt bewonderen of een wandeling langs de kliffen. De meest bekende grot ligt bij Benagil en is absoluut de moeite waard.

Meer informatie over de stranden in de Algarve kunt u vinden op:
www.visitalgarve.pt