Menu

Omgeving

De Algarve is de zuidelijkste en meest toeristische provincie van Portugal. De afstand van oost naar west bedraagt slechts 200 kilometer en van noord naar zuid is de afstand slechts 50 kilometer. Hierdoor is het mogelijk om tijdens uw vakantie te genieten van wat de gehele Algarve te bieden heeft. Er is een grote variatie in het landschap. Langs de kust treft men natuurgebieden met rotsen, duinen en moerassen aan. Grote delen van de Algarve zijn, ondanks het toenemende toerisme, in oorspronkelijke staat bewaard gebleven. Het achterland is licht heuvelachtig.

Rots-Algarve (Barlovento)
Het westelijk deel van de Algarve, van Cabo de Saõ Vincente tot iets voor Faro, wordt Rots-Algarve genoemd vanwege de prachtige steile kust. Er zijn veel intieme baaien en de stranden zijn van fijn zand. De meeste toeristen bezoeken dit deel van de Algarve.

Zand-Algarve (Sotavento)
Van Faro tot de grensrivier de Guadiana in het oosten bestaat het kustgebied uit eilandjes, zandbanken en lagunen. Er zijn uitgestrekte zandstranden en duinen. Als de lagunen bij eb grotendeels droog vallen, lijkt het een beetje op een waddenlandschap. In tegenstelling tot de Rots-Algarve is hier het massatoerisme (gelukkig) nog niet doorgedrongen en heerst er nog een authentieke Portugese sfeer.

Behalve zon, zee en prachtige stranden beschikt de Algarve ook over prachtige oude stadjes, een rustig binnenland voor wandelaars en fietsers, golfbanen maar ook pretparken. Kortom, volop mogelijkheden voor een heerlijke vakantie.

Meer informatie kunt u vinden op:
www.visitalgarve.pt
www.algarve-gids.com
www.portugal-infopoint.com
www.portugalvirtual.pt