Menu

Fuseta

Het vissersdorp Fuseta (ook wel Fuzeta genoemd) ligt tussen Olhão (ca. 9 km) en Tavira (ca. 14 km). Voor de bewoners van Fuseta is de visvangst nog steeds belangrijk en in de haven liggen dan ook veel kleine vissersboten. In de zomer wordt Fuseta druk bezocht door (dag)toeristen vanwege het strand. Om bij het lange prachtige zandstrand te komen maakt u gebruik van de ferry of neemt u een watertaxi. De ferry vaart ongeveer van april tot en met oktober. Het overtochtje duurt ongeveer 10 minuten. In de winter is er geen dienstregeling maar men kan een watertaxi bellen. Het binnenstrand van Fuseta aan de lagunen is wel direct bereikbaar vanuit het dorp. Vanuit de haven van Fuseta kunt u met Passeios Ria Formosa diverse leuke boottripjes maken of kajaks huren.
In het dorp zijn diverse restaurantjes en terrasjes waar u goed én heel goedkoop kunt eten en drinken. Vooral op het dorpsplein is het vaak gezellig druk en proef je nog de typische Portugese sfeer.

Fuseta Fuseta Church, Fuseta Fuseta

Fuseta heeft een eigen treinstation net buiten het dorp (vlakbij ons huis) wat natuurlijk erg handig is als u zonder auto op pad wilt. Elke eerste donderdag van de maand is er een grote zigeunermarkt in het dorp. Zeker een bezoekje waard want er wordt van alles te koop aangeboden.