Menu

Activiteiten

Een groot aantal toeristen bezoekt jaarlijks de Algarve waarvan de meesten direct vanaf het vliegveld richting de westelijke Algarve gaan, een zeer druk bezocht toeristisch gebied. Het oosten is echter nog relatief rustig en het toerisme heeft hier nog niet de overhand. Dit mede dankzij het beschermd natuurgebied Ria Formosa waardoor het natuurlijk karakter van de Oost Algarve behouden blijft. Door deze tweedeling profiteert u van álles wat de Algarve te bieden heeft. In het oosten geniet u van het rustige gebied waar u heerlijk kunt fietsen en wandelen en nog echt de Portugese sfeer kunt proeven. In het westen kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de waterpretparken, Mundokarting, Zoomarine en shoppingcentra. De wegen zijn prima, net als de bus- en treinverbindingen, dus u bent snel op de plaats van bestemming. Golfen kunt u zowel in het oosten als westen. De banen ten westen van Faro hebben meer naamsbekendheid maar in het oosten liggen een aantal prachtige, kwalitatief goede banen.

Naast alle sportieve activiteiten zijn er voldoende leuke stadjes en dorpjes die een bezoek zeker waard zijn, zoals bijvoorbeeld Faro, Tavira, Silves, Alte, Lagos en Loulé. Maar ook minder bekende plaatsen als Olhão, Alcoutim, Castro Marim en Vila Real de Santo António zijn leuke plaatsen om te bezichtigen.

Hoewel de meeste toeristen voor zon, zee en strand komen, heeft de Algarve dus zeker veel meer te bieden dan dat. Vooral het voor- en najaar zijn bij uitstek geschikt voor de meer actieve vakantieganger.

Meer informatie kunt u vinden op:
www.visitalgarve.pt
www.algarvegolf.net
www.wandeleninportugal.info